Wat leuk dat je een kijkje neemt op de website! 

 

Over de "Zadelsteun"

De 3 definities van Zadelsteun:

- Zadelsteun staat garant voor de steun bij het vinden van een goed zadel

- Zadelsteun biedt letterlijk zadelsteun, jouw houding en balans in het zadel

- Zadelsteun, de traditionele zadelsteun zoals iedereen hem kent

 

 

Mijn naam is Janneke Geelen, MSFC gecertificeerd zadelpasser- en maker. 

In 2020 ben ik met Caballos Nederland gestart, een webshop vol ruitersportartikelen. En tevens begonnen met de zadelpas- en makers opleiding van het MSFC. Reeds in 2021 heb ik vol trots mijn diploma gehaald.

 

Omdat het zadelpas vak voort komt uit het belang van het welzijn van het paard, zou ik graag mijn kennis met jullie willen delen. Want hoe zit dat nou allemaal precies in zo'n paardenlichaam en welke invloed heeft een zadel met een ruiter op de paardenrug? 

Je zult vaak hebben gehoord "De boom is te smal, te breed of te lang". Wat is een boom nou precies? Hoe is de opbouw van een zadel en welke boom en panel is geschikt voor jouw paard? 

En vooral ook, welke invloed hebben wij als ruiter op de rug van ons paard?

 

Als je paard begint te staken of gevoeligheden toont dan is er een kans dat dit wellicht door je zadel komt. 

Loop je nou tegen problemen aan? Aarzel niet op contact op te nemen, zodat we samen naar een oplossing kunnen kijken. In de meeste gevallen zijn problemen m.b.t. zadel vrij simpel op te lossen.

 

Hoog in het vaandel staat dat de klant en hun paard tevreden zijn met hun product.
Bij vragen wordt er dan ook vlot en correct geantwoord.

Voor de webshop kijk onder het kopje Caballos

Waarom koos ik voor MSFC

Zoals hierboven vermeld, mijn naam is Janneke. Het gezicht achter de Zadelsteun.

Vanaf mijn 7e levensjaar mocht ik paardrijden op de manege. Dit was natuurlijk een hele happening. Aangezien ik niet ben opgegroeid in een paardengezin. Dit heb ik gedaan totdat ik 12 werd en mijn eerste eigen pony kreeg.

Vanaf dat moment ben ik al spelenderwijs "echt" in de paarden gerold. Want bij een pony hoort natuurlijk ook harnachement. De pony heb ik 2 jaar gehad en in die tijd maar liefst 3 verschillende zadels. Toen kwam het besef wat een (slecht passend) zadel voor een impact heeft op een paardenrug. 

Vervolgens kwam mijn huidige paard; "Euroso", ook wel Euro genoemd. Omdat de kennis er was dat een goed passend zadel erg van belang was, heb ik een zadel op maat aan laten meten op Euro. Want het is de bedoeling dat hij in theorie immers nog 20 jaar bereden zou kunnen worden.

Het splinternieuwe zadel kwam aan en ik was natuurlijk erg blij met het zadel. Totdat ik er een aantal weken mee had gereden en er plotseling wrijvingsplekken ontstonden. Dit was natuurlijk niet de bedoeling. Naar aanleiding daarvan heb ik weer een afspraak gemaakt met de zadelpasser waar ik het zadel van had gekocht. Deze heeft het zadel wederom nagekeken en kon hier geen oorzaak van vinden. Nadat ik ondertussen 5 jaar en heel wat zadelpassers verder was en nogsteeds geen diagnose, besloot ik contact op te nemen met de vertegenwoordiger van de fabriek. Deze heette me van harte welkom en wou het zadel graag een keer bekijken en beoordelen. 

Eindelijk wist is wat er aan de hand was met het zadel. En wat was ik blij. Het bleek een fabrieksfout te zijn die vrij simpel te herstellen was. Inmiddels rijd ik nu al 2 jaar met een fijn zadel welke goed recht blijft liggen en geen vervelende drukkingen of plekken meer veroorzaakt bij Euro.

Naar aanleiding van mijn verhaal besloot ik om zelf de MSFC zadelpas- en makers opleiding te volgen. In mei 2021 zijn we met een heel aantal cursisten naar Frankrijk gegaan om dit mooie certificaat bij Drs. Gerry van Oossanen te kunnen bemachtigen.

Deze opleiding heb ik gevolgd om mijn eigen kennis op te krikken en ook om jullie te kunnen helpen als jullie tegen problemen aanlopen met je zadel of tijdens de training. Uit ervaring spreek ik dat er niks zo vervelend is als een zadel wat niet goed past.