Waarom een clinic?

De gedachtegang achter het organiseren van clinics is als volgt,

Veel mensen zijn zich helemaal niet bewust van hun eigen zadel. Wat voor een boom zit erin, is dat hout of kunststof, een u of een v...
En waarom is een bepaald soort boom nou wel of juist niet geschikt voor je paard.

Zoals eerder omschreven is het zadelpas-vak ontstaan uit het belang van het welzijn van het paard. Mijn mening is dat er nogsteeds over het algemeen te weinig kennis is binnen het aanschaffen en gebruiken van zadels. Als je een goede, gecertificeerde zadelmaker-/passer laat komen dan is dat helemaal super.

Echter is zadelpassen (helaas) nogsteeds een vrij beroep. Waardoor iedereen zich zadelpasser kan noemen zonder dat ze daadwerkelijk de juiste kennis hebben om op de juiste manier een zadel aan te meten bij een paard.

Het idee achter het organiseren van clinics is dat de kennis wordt gedeeld. Graag wil ik jullie meenemen in het zadelpas gedeelte.

Herken de signalen van je paard. Wanneer je paard van de een op de andere dag in protest gaat, kan dit wel degelijk aan het zadel liggen.
Je paard probeert je op dit moment wat te vertellen en dan komt het moment dat je er naar moet luisteren. 

De clinics zijn eigenlijk voor iedereen geschikt. Het doel is om jouw paardenkennis en die van je stalgenoten te verbreden.

Hoe gaat het in z'n werk?

Wanneer er een clinic plaats vindt dan is dit op locatie met een groep van minimaal 3 en maximaal 7 personen.

Minimaal 3 personen is omdat je dan met elkaar nog eens kunt overleggen en kijken. De ene hoort en ziet vaak net weer andere dingen als de ander. Het maximum van 7 is om het voor iedereen overzichtelijk te houden en iedereen de kans te geven ook vragen te kunnen stellen.

 

* Op jouw locatie moet een verzamelruimte aanwezig zijn waar we kunnen starten en eindigen.
* Minimaal 1 braaf paard waar we diverse zadels op kunnen leggen om de verschillen te bekijken, bij voorkeur 2 paarden met een verschillende bouw.

* Voor de rest is een leuke club paardenliefhebbers het aller belangrijkste.

Mocht het nou voorkomen dat er erg veel animo is dan kunnen we de groepen opsplitsen in een ochtend en een middag. Alles is te overleggen.
In principe vinden de clinics plaats op zaterdag en/of zondag tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Dit is omdat in sommige gevallen er een pasconsult voor eigen paard meteen achteraan wordt gepland. 

Wanneer organiseren?

Wanneer is nou het geschikte moment om een clinic te organiseren?

Dit kan voor heel veel gelegenheden, denk hierbij aan opendagen, of als lesochtend voor studenten. Of om samen met je stalgenoten eens je kennis bij te spijkeren.

Zoals eerder benoemd is het geschikt voor iedereen, jong of oud, wedstrijd of recreatie.. Het maakt allemaal niks uit.

 

Voor overige wensen, aarzel niet om contact op te nemen en vraag gerust naar de mogelijkheden.

Welke kosten zijn hieraan verbonden?

Werkzaamheid Prijs
Een gezamelijke clinic van 10.00 uur tot 13.00 uur € 150,-
Aansluitend een pasconsult € 50,-
Hele dag aanwezig m.b.t. opendagen/infodagen Vraag naar de mogelijkheden
Reiskosten retour vanaf 7559 CC € 0,35 per km
Reistijd langer als 60 minuten Vraag naar de mogelijkheden

Neem contact op