Borné saddlery 

Zadelsteun is exclusief dealer van Borné saddles in Nederland en België

Borné Saddlery, LLC is gespecialiseerd in het aanpassen van *op maat gemaakte Engelse zadels voor zowel paard als ruiter, en levert topprestaties voor de hedendaagse paardensportatleet.

Al meer dan tien jaar werken Karen Borné, president van Borné Saddlery, LLC, samen met Andy Sankey, Certified Master Saddler en gevestigd lid van The Society of Master Saddler, VK, samen om uitstekende service en kwaliteitszadels te bieden aan de Amerikaanse markt.

Naarmate de paardensport verfijnder wordt en de fokkerij evolueert en een steeds grotere verscheidenheid aan conformationele vormen produceert, blijft Borné toonaangevend op het gebied van boom- en paneelontwerp om te voldoen aan de huidige behoefte aan een breder scala aan zadelkeuzes.

Daarom is Borné uniek omdat de nadruk ligt op de boom als fundament waaruit alles voortvloeit. De materialen die in Borné-zadels worden gebruikt, zijn van de hoogste kwaliteit. Berkenhouten springbomen vormen de basis in elk zadel van dressuur tot springen. Panelen zijn gevlokt met veerkrachtige wol geschoren van Scottish Highland Sheep, en leer is afkomstig van verschillende leerlooierijen in Europa.

Classic Custom Saddles zijn ons traditionele op maat gemaakte zadels.
Elke boom wordt zorgvuldig geselecteerd voor uw paard en het zadel wordt vervolgens op maat gemaakt voor zowel paard als ruiter.

Deze groep zadels biedt vele mogelijkheden zoals:

  • Leder

  • Swarovski Elementen

  • Zweetblad lengte

  • Kniewrong diktes

  • Memory Foam zitting

  • Ant-Shock zitting

  • Welting kleuren

Borné Saddlery is trots om vanaf 2015 een nieuwe service aan te bieden voor op maat ontworpen zadels waarbij JIJ je eigen ontwerper bent.

Misschien heb je gedroomd van het ontwerpen van je persoonlijke zadel met aangepaste kleuren, branding of concept. Die mogelijkheid bieden wij je nu! Uw aangepaste ontwerp wordt voor geen enkele andere klant gedupliceerd en blijft uniek voor u.