Zadelpasconsult

Waarom een zadelpasconsult?

Zoals op de homepagina al benoemd is een goed passend zadel van cruciaal belang. Er kunnen erg veel problemen ontstaan door een zadel wat niet goed past. Vaak begint het met milde klachten en worden ze erger.
Echter kan het ook zo zijn dat er ineens problemen vertoond worden waarvan ze "onverklaarbaar" zijn. Dit denkt men dan. Puur door onwetendheid. Laat daarom je zadel met regelmaat nakijken door een MSFC-gecertificeerde zadelpasser. 

Elk paard veranderd per seizoen qua bouw. Ook kan het voorkomen dat de training onregelmatig is waardoor de spieren op en af gaan. Daarom wordt er dan ook geadviseerd om elke 6-8 maanden een check te laten doen. 

Hoe gaat een zadelpasconsult in z'n werk? 

Vooraf hebben we contact over het paard, de training en eventuele problemen die zich voordoen.
Dit zodat ik goed voorbereid met een stukje achtergrondinformatie te werk kan gaan.

Zodra ik bij het paard aankom, zullen we beginnen met een anamnese. Dit is ervoor om een helder beeld te 
krijgen van de situatie. 

Vervolgens zal ik het paard goed bekijken en een rug onderzoek doen. Om het paard te checken op eventuele gevoeligheden. 

Daarna ga ik een template maken, deze geeft mooi de vormen weer van het paard. 

Tot slot van het onderzoek zal ik de stap en draf op het harde in een rechte lijn graag bekijken, dit om te beoordelen of het paard recht is, wat ook invloed op het zadel heeft.

Dit allemaal voordat ik het zadel zal bekijken, omdat het van belang is dat eventuele afwijkingen gezien worden.

Heb je al een zadel?

Dan zal ik deze goed nakijken, op het paard passen en bijvullen als dit nodig is. Het kan voorkomen dat het zadel mankementen heeft die niet eerder zijn opgemerkt. Of dat het niet (meer) past en ook niet (meer) passend te maken is. Dit is belangrijk om in acht te nemen.

Ben je opzoek naar een nieuw/ ander zadel?

Het is mogelijk om een Esta zadel te bestellen op template. Dit houdt in dat deze als gegoten op de rug van je paard komt te liggen. Het voordeel is ook dat deze ook exact op de maat van de ruiter kan worden besteld.

 

De ruiter/ amazone zal tot slot gaan rijden met het huidige/nieuwe zadel.
Voordat ik weer weg ga, zal ik een advies geven over het huidige of nieuwe zadel.

 

Een consult duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur.

 

 

Maak een afspraak