Hybrid zadels

Light - Hybrid - Dressuur

Light - Hybrid - Springen

Light - Hybrid - Veelzijdigheid

Light - Hybrid - Horseball

Dit is onze doelstelling. We hebben dus dit product ontwikkeld om u een kwaliteitsvol Horseball zadel te kunnen aanbieden voor een redelijke prijs. 

Op technisch vlak steunt dit model op alle ervaring opgedaan met onze andere modellen, voornamelijk ons Elite gamma. Dit zadel kan dan ook gebruikt worden om op elk niveau te rijden.

Het IKONIC Horseball zadel met enkel zweetblad heeft een vlakke zit, wat voor een grotere bewegingsvrijheid tijdens het spel zorgt.

Dit nieuwe zadel doet geen afbreuk aan de gebruikelijke eigenschappen van het merk! 

Door een systeem van verwisselbare zadelbogen, kan het zadel perfect aangepast worden aan de lichaamsbouw van het paard, en dit gedurende zijn volledige ontwikkeling.

De brede flappen in latex en wol zijn opvulbaar, waarmee de dikte geoptimaliseerd kan worden in functie van uw paard.

De zweetbladen zijn voldoende naar voor geplaatste om de ruiter kort te laten rijden, zonder de positie van de knie te belemmeren.

De geïntegreerde kniewrong in het zweetblad, evenals de achterste steun houden het been goed op zijn plaats.

De geïntegreerde metalen D-ringen in het zweetblad zorgen voor een stevige bevestiging, zonder tegen het zadel te schuren. 

Een comfortabel, technisch en stevig zadel, speciaal ontworpen door een internationale horseball ruiter.

-----------------------------------------------------------------------------

Onderhoudstips:

Wij werken met natuurlijke ledersoorten en om hun schoonheid en soepelheid te garanderen, dienen ze regelmatig behandeld te worden met geschikte verzorgingsproducten die een reinigende en voedende werking hebben.  

Opgelet ! Dit hybride zadel is deels samengesteld uit synthetisch materiaal. Het is dus normaal dat bepaalde delen van het zadel geen product opnemen en men moet dus niet trachten de synthetische delen te oliën.  

Vóór het eerste gebruik, dient U de lederen delen van uw nieuwe “hybride” Ikonic-zadel minstens één maal volledig met de Ikonic-lederolie te behandelen. Dit zorgt voor voeding van het leder en voor een natuurlijke beschermende barrière die het patina van het leder verhoogt en een snelle slijtage helpt vermijden.  

Het hybride zadel laat zich onderhouden zoals de modellen met gevulde zweetbladen. We raden aan om niet te veel olie te gebruiken; voor een regelmatig onderhoud gaat de voorkeur naar de reinigende crème of onze glycerinezeep. Een overvloedig voeden met olie van soepele ledersoorten doet de vezel “zwellen” en het soepele leder verliest zijn eigenschap om goed te glanzen en zijn weerstand tegen slijtage.  

De synthetische delen van het hybride zadel zijn makkelijk te reinigen met dezelfde spons als deze gebruikt voor het aanbrengen van de glycerinezeep. 

 

Te verkrijgen in 16,5", 17", 17,5" & 18"
Het zadel is beschikbaar in bruin en zwart leer.
Zonder meerprijs kan het zadel van een gekleurd randje worden voorzien.